E-mail: info@businessflex.hu

Mobil: +36 (30) 229 6735 Tel.: +36 (52) 533 210

Érdekli a megoldásunk? Kérjen személyes konzultációt »

Folyamatok átláthatósága

A vezetők leggyakrabban elhangzó kívánsága az, hogy a cég folyamatait átláthatóan mutassa meg egy eszköz, valamint ebben az átláthatóságban olyan lehetőség is legyen, aminek segítségével az egyes folyamatok mélyére is le tudnak fúrni.

Megoldás

A cég működésében a raktárkészlet a beszerzések és felhasználások vagy értékesítések függvényében változik. Ennek folyamata, adott periódusokra vetített változása fontos információ, mely önmagában véve is hasznos a menedzserek számára. Olyan információkat, amelyeket egy számokból álló lista nem utat meg, egy grafikonon megjelenő kiugrás, egy oda nem illő grafikai elem azonnal megmutat és felhívja a figyelmet a vizsgálat vagy a beavatkozás fontosságára.

Módszertan

A beszerzések, felhasználások vagy értékesítések és a készlet változása a cég mozgatórugója. Ezt egyenként is megtekinthetjük, illetve összevont grafikonon is láthatjuk, azonnal látva a szükséges beavatkozási pontokat.

Nem csak egymás után, hanem az adott folyamatok megfelelő periódusokban egymásra helyezése is segít abban, hogy a folyamatok évenkénti vagy ismétlődő periódusbéli viselkedését megfigyeljük, értékeiket összehasonlítsuk. Ezek mellett a folyamatokból képzett egyéb mutató megtekintése és vizsgálata is sok információt ad a döntéshozáshoz: készletfedezetek vizsgálata, forgási sebességek vizsgálata, megtakaríthatósági mutatók elemzése, állókészletek analizálása, értékesítési görbék vizsgálata.

Elért eredmény

Legtöbb partnerünk esetében óriási segítség ezeknek a folyamatoknak az átláthatósága. Nem csak önmagukban alkalmazzák ezeket az elemzéseket, hanem amikor valamilyen más analízis eredményeképpen különböző területek vizsgálatát végzik el, akkor monitoring szempontból nagyon fontos az egyes hierarchiaelemek folyamatainak átfogó megismerése. Gyors, pontos képet kapnak a folyamatokról, azonnal átlátható velük az egyes elemek mozgásainak struktúrája.