E-mail: info@businessflex.hu

Mobil: +36 (30) 229 6735 Tel.: +36 (52) 533 210

Érdekli a megoldásunk? Kérjen személyes konzultációt »

Helyzetértékelés

A BusinessFlex programcsomag használatának célja   

A megoldás célja, hogy a partnercégek a szoftverrel végzett logisztikai szaktanácsadás keretén belül megismerjék jelenlegi helyzetüket, átfogó képet kaphassanak logisztikai folyamataikról, valamint készletgazdálkodási adataikról, emellett a folyamatok elemzése révén olyan információkhoz jussanak, melynek segítségével növelhetik verseny-képességüket és teljesítményüket.

Az eddig munkánk során azt tapasztaltuk, hogy régiónk vállalatai nagymértékben le vannak maradva kontrolling és monitoring tekintetében a nyugat-európai cégektől. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a magyarországi cégek jelentős százaléka a tőkeerejét a termelésbe, valamint az így előállítható termékek létrehozásába fekteti, kereskedőcégek esetében pedig áruvásárlásra fordítja. Ott azonban, ahol termelés folyik és ehhez raktározás is társul, komoly igény merül fel a folyamatok, a raktár és ezáltal a készletek ellenőrzésére, azok optimalizált tárolására.

Szintén szükséges a rendelési és szállítási folyamatok optimalizálása, hiszen ezek révén olyan mennyiségű tőke takarítható meg, amit a cégek komolyan vissza tudnak forgatni innovatív fejlesztésekbe, új termékek előállításába és terjesztésébe.

Megoldásunk segítségével ezek a folyamatok optimalizálhatók és a cégek hatékonyságnövelése is biztosított. Jelentős pénzt takaríthatnak meg ezeknek az eredményeknek a felhasználásával, ezzel növelhetik versenyképességüket. Olyan szintre emelkedhetnek kontrolling és monitoring vonatkozásában, amely eddig csak nyugat-európai fejlett vállalatok privilégiumai voltak.   

helyzetertekeles

Milyen szemléletmóddal dolgozunk?

A piacon elég nagy számban találhatók olyan szoftverek, amik azt hirdetik magukról, hogy mindent megoldanak. Sok olyan vállalkozás is van, aki ezekből az ígéretekből épít várat, amely bizonyos tekintetben jól működik, másrészről viszont sok esetben az üzleti partnerektől olyan adatszolgáltatást vár, amelyek nem állnak rendelkezésre, vagy csak nehezen, sok munkával nyerhetők ki a vállalatirányítási rendszerből – már ha van egyáltalán.

A dinamikus piacok egyre nagyobb mértékben követelik meg a rövid szállítási időt és a termékek nagymértékű rendelkezésre állását. A raktárkészlet költségei sem elhanyagolhatóak a készletek biztosítása mellett, hiszen ez lekötött tőkét jelent.  Mindemellett nem csak a készletgazdálkodás, de a beszerzések, a beszállítók kezelése, az értékesítések, a marketing, valamint az ezekhez köthető folyamatok optimalizálása is fontos feladat.

A mi szemléletmódunk szerint a legegyszerűbb informatikai rendszer is tartalmazza azokat az adatokat, amelyek alapján felelősségteljes vezetői döntések hozhatók, amelyek segítségével hatékonyan optimalizálhatók a folyamatok és szignifikáns költségmegtakarítás érhető el. Hosszú évek során felépítettük azt a rendszert, amely ezekből az adatokból információkat ad Önnek!


Miben nyújt még támogatást a BusinessFlex?

Részletes elemzés

A folyamatok részletes elemzését követően a megvizsgált adatok felhasználásával megmutatjuk, hogyan lehetne jobban csinálni.

Részletek »

Folyamatos támogatás

Felismerjük problémáit és motiváljuk Önt a változásra. Ennek érdekében a projekt minden fázisában támogatást biztosítunk.

Részletek »

Eredmény

Felgyorsulnak és optimálisan működnek a vállalati folyamatok, Ön így a leghatékonyabban érheti el a legnagyobb profitot.

Részletek »